Isnin, 31 Disember 2012

iPhone 5 Gadget Impian

  iPhone 5 Gadget Impian adalah sebuah gajet yang terbaru di dalam dunia gajet, bagi pengemar-pengemar gajet, inilah masanya membuktikan andalah seorang yang peminat gajet terhebat masakini, apa tidaknya saya pun  salah seorang meminati smartfon ini dan ingin memilikinya mungkin pada satu hari nanti ataupun memenangi contest yang di anjurkan oleh pihak admin di denaihati.com.

 

 

Oleh itu dengan adanya smartfon iPhone 5 ini kita mampu mendapat maklumat yang lebih pantas tanpa perlu membeli surat khabar dan sebagainya kerana dengan menggunakan iPhone 5 ini kita boleh mengeksas internet pada bila-bila masa sahaja dengan menggunakkan line telefon seperti maxis, celcom dan sebagainya seperti mana di ibaratkkan sebuah Laptop atau PC. IPhone 5 ini mengguna perisian jenis iOS

Selain mengakses internet anda juga boleh mengakses MAPS atau lebih di kenali sebagai GPS untuk arah tuju anda sekiranya anda tersesat jalan.Bukan itu saja di dalam aplikkasi GPS di iPhone 5 ini boleh mengesan keadaan lalu lintas , sekiranya ada kesesakan di hadapan anda akan dapat makluman dari GPS tersebut,dengan itu mudah anda mencari jalan alternatif untuk tersangkut dalam kesesakkan lalu lintas tersebut.Jadi di situlah kelebihan iPhone 5 ini..Bukan itu saja ianya menunjukkan gambaran secara 3D yang jelas dan terang oleh itu mudah anda memahami hala tuju perjalanan anda nanti..

Selain daripada aplikasi iPhone 5 ini salah satunya adalah kameranya iaitu revolusi  tinggi sehingga 8 megapixel..Dengan itu penambahbaikan termasuk 40 peratus lebih cepat menangkap gambar, Lebih baik prestasi daripada cahaya rendah . Jadi, anda boleh snap gambar lebih banyak dengan lebih terperinci dan jelas berbanding dengan iPhone sebelum ini.

 

Smartfon iPhone 5 andalah Gajet yang boleh di ibaratkan peneman sejati tidak kira di mana percayalah dengan kata-kata saya sekiranya anda pengguna smartfon iPhone 5 ini anda akan di perhatikan oleh setiap orang sekiranya mereka nampak anda menggunakan ia..Percayalah 

Selain daripada mendapat perhatian umum anda perlu tahu aplikasi-aplikasi yang terdapat di dalam iPhone itu ada beberapa aplikasi yang penting untuk kita dalam kehidupan seharian kita contohnya iaitu aplikasi maybank2u yang boleh di download ke iPhone 5 kita sebagai contoh sekiranya ada keluarga anda meminta pertolongan dari segi kewangan yang amat  terdesak maka masa itu gunakanlah aplikasi maybank2u untuk membuat pemindahan wang dengan pantas, anda tidak perlu tergesa-gesa ke bank dan terperangkap dalam kesesakan lalu lintas.Begitu juga jika anda adalah seorang peniaga online anda boleh semak penerimaan wang dari pembeli-pembeli anda, Mudahkan dengan adanya iPhone 5 ini....Di situlah terletaknya kelebihan- kelebihan iPhone sebijak dengan penciptanya.

Sekiranya anda salah seorang  yang mempunyai Iphone  5 ini, anda mesti faham cara penggunanya, mengapa saya bercakap sedemikaian, kerana ianya adalah iPhone 5 yang canggih dan di dalam kategori telefon yang pintar.. Salah satunya elemen yang penting dalam iPhone itu adalah wifinya, jangan lupa tuan-tuan dan puan-puan dengan adanya wifi tersebut adalah satu keistimewaan kerana wifi tersebut boleh di kongsi dengan telefon lain yang mempunya wifi tetapi anda harus tahu menggunakannya. Wifi yang terdapat dalam iPhone itu juga ada password untuk perlindungan agar line wifi tidak di curi oleh pengguna-pengguna yang lain.

Jangan terkejut tuan-tuan dan puan-puan dengan iPhone 5 juga anda boleh scanner file iaitu di gelarkan sebagai Aplikasi  CamScanner di mana bukan saja scanner dokumen-dokumen malah juga boleh scan resit-resit bank yang kita buat tranksaksi sebagai bahan buktiSelain itu juga anda boleh download iQuran sehingga 30 juzuk di dalam iPhone 5 dengan dengan mudah untuk anda membaca Al-Quran, tidak perlu anda  membawa sebuah AL-Quran, Dengan adanya Iphone 5 ini anda boleh download aplikasi-aplikasi yang amat berguna selain daripada permainan,themes dan sebagainya... 

Dengan sebab itulah mengapa saya menyukai iPhone 5.


 lima entri pasal iPhone 5 terbaik di blog di hidangkan oleh penaja   Denaihati.com
  1. iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA
  2. iPhone 5 Malaysia Pertama
  3. iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test
  4. iPhone 5 Gambar dan Video
  5. iPhone 5 dilancarkan
  6. iPhone 5 Aplikasi Percuma Yang Terbaik-Versi Youtube  
  7. iPhone 5 Tips Kurangkan Penggunaan Bateri-Versi Youtube

  Kini impian untuk memiliki smartfon iPhone 5 terbuka luas kerana kalau di ikutkan tidak semua orang mampu memilikinya tetapi saya ucapakan ribuan terima kasih kepada denaihati  serta penaja-penaja yang lain kerana membuka ruang kepada penyerta-peryerta termasuk saya yang menyertai contest yang di anjurkan oleh pihak admin....

sekian entri saya ....terima kasih  

Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh  

eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.my

50 ulasan:

luZ a.k.a peRmataPuTiH luZ a.k.a peRmataPuTiH berkata...

nak satu!!

latif latif berkata...

boleh je bro syarat klik link denaihati.com

Akma Omar Akma Omar berkata...

Salam kenal...semoga berjaya ya :)
http://www.akmaomar.com/iphone-5-gadget-impian/

mama tisya mama tisya berkata...

salam latif...akak tkde tips la psl traffik tu..tp kalo rajin bole bc kt link di bawah
http://mamatisya.blogspot.com/search/label/tips

yg template tu akak guna thru blogger..clik dashboard pastu time nk post new entry ada TEMPLATE ..clik situ..pilih la yg mana suka

jal jal berkata...

Salam kenalan dari peserta contest iPhone 5 gadget impian, chaiyok semoga berjaya. :D

Denaihati Denaihati berkata...

Jutaan terima kasih diucapkan kerana menyertai "iPhone 5 gadget impian" dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini dari masa kesemasa.

UpProfits UpProfits berkata...

Good Luck..dh G+1..nnti support saya juga yer.. ;-)

Bahrain Ramlan Bahrain Ramlan berkata...

salam ziarah, sudah G+, harap dapat membalasnya..hehe

Nasir Bravo Nasir Bravo berkata...

salam ukhwah,,mai nk support kawan-kawan peserta...dah G+1...support balik yer..

iPhone 5 Gadget Impian

AHMAD AFIQ AHMAD AFIQ berkata...

gudluck bro. nnt share guna ok

Anak Ulu Cheka Anak Ulu Cheka berkata...

Sedang menjalankan tugasan kedua

ehhhh terklik G+ pulak :)

BloggerNote BloggerNote berkata...

Semoga berjaya mendapat iPhone 5 Gadget Impian..Good Luck! Support saya juga ya..

Mummy Akmar Mummy Akmar berkata...

Saya dah klik G+

akubiomed akubiomed berkata...

Satu G+ daripada saya. Selamat berjaya dengan penyertaan contest ini.

Shasha Yacob Shasha Yacob berkata...

satu G+ dari gua. semoga berjaya

aziewan aziewan berkata...

Good Luck yea, Azie Klik yang ke 16, Caiyok2

Myra Jay Myra Jay berkata...

Singgah balas sambil klik G+

Good luck ye :D

cerita best cerita best berkata...

Asalamualaikum...sori le pakjoe lambat terjah maklum la tgh final exam kt kolej hahah....nie dh abis dh blh le terjah cm dlu blk hhahahaha

latif latif berkata...

salam semua terima kasih kerana menyokkong saya utk meneruskan perjuangan dlm contest iphone 5 anda lah terbaik untuk saye

Syafiqah Screamo Syafiqah Screamo berkata...

Salam ziarah dan perkenalan, saya dah G+, harap dapat membalasnya..hehe.. thanks..

Ummi HaniE Annisa Ummi HaniE Annisa berkata...

salam,

dah g+... jom exchange n gudluck :)

http://ummihanie.com/iphone-5-gadget-impian/

Ferry Nurse Ferry Nurse berkata...

Semoga sukses dan berjaya kontesnya sahabat...
Memberikan dukungan dengan mengeKLIK G+1 nya

boni kacak boni kacak berkata...

jalan2 klik button G+1 :)

hasrul hassan hasrul hassan berkata...

G+1 daripada www.hasrulhassan.com

Terima kasih dan semoga berjaya!

ejam ejam berkata...

selamat berjaya juga, ejam datang kembali membalas g+ :)

http://ejamothman.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian/

munir ardi munir ardi berkata...

datang beri support g+ ke 33 semoga mendapat balasan

boni kacak boni kacak berkata...

good luck bro :)

pipoq pipoq berkata...

selamat berjaya

sudah tambah satu g +1

sudi2 la terjah kat SINI pulak

miri4ever.net miri4ever.net berkata...

saya dah g+1...
harap sudi support saya jugak ekk...

http://miri4evernet.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_6.html

titan titan berkata...

ok. gua sudah vote. semoga menang!

Rusazziana Ahmad Rusazziana Ahmad berkata...

good luck..1 G+ dr saya

ahsfantasy24 ahsfantasy24 berkata...

ada cita2 jugak nak guna i phone ni.
moga2 ada rezeki :)

CikLily Putih CikLily Putih berkata...

salam singGah dan daH klik pun G+

good luck ye

sinGGAH kat blog saye Gak nanti ek

Dawaihati Dawaihati berkata...

Salam ziarah dan perkenalan, dah vote ke 39 sebagai tanda sokongan, semoga berjaya...
Mohon balasannya pada entri iPhone 5 Gadget Impian saya juga ya :)

محمد رازيق محمد رازيق berkata...

nak satu bro. hehe

Tok Puteh Tok Puteh berkata...

salam tuan baru je menjalan tugas ke 3
tuan dipilih oleh auc untuk diundi

harap kita sama undi yek...

Puan Gojes Puan Gojes berkata...

salam ziarah :)
saya da vote untuk tugasan ke 3 blog awak :)
harap dapat vote puan gojes blog sama.

thanks :)

untuk info sama, url ni ada senarai blogger yang kita pernah bagi klik G+1, kot2 ada yang tertinggal klik ke, bolehlah buat direct kat sini :)

http://azmanishak.com/gadget-impian-google-plus-one/

obat herbal multikhasiat obat herbal multikhasiat berkata...

mantap gan info nya...!ane juga jadi ngiler nih pngin dpet i phone 5.hehehe

Myra Jay Myra Jay berkata...

Good luck ye..

MJ support sini dengan memberi undi pada hari ni ;)

Amirez Amirez berkata...

salam ziarah. good luck. satu klik G+1 daripada saya ;)

kamil salleh kamil salleh berkata...

Dah VOTE dan KLIK G+1, semoga anda gembira. Selamat berjaya.

kamil salleh kamil salleh berkata...

Tahniah....dah byk tu undian dan G+1 anda.

Nadieya Nadieya berkata...

terima kasih krana teguran. sy sumbanb g+ dan dan undian. tqvm :)

Eyriqazz Eyriqazz berkata...

gudluck..sudah g+ kan...

p.s : word verification menyusahkan mengomen...

cikgu Naman cikgu Naman berkata...

komen ke 45 dan +1 pun ke 45..hehe

cikgunaman.com

onlajer onlajer berkata...

last minit punya g+ sorry yer der

onn Lajer onn Lajer berkata...

der aku sokong brader eyriqazz word verification menyusahkan mengomen...

blog pendidikan blog pendidikan berkata...

G+1 untuk entry ini, dan vote blog pilihan, suport balik di entri saya, salam kenal

hazman aka species1980 hazman aka species1980 berkata...

Satu lagi tambahan G+ dari saya untuk post entry nie....

weschairs weschairs berkata...

dah vote lagi...harap sudi vote semula (peluangtercipta)...terima kasih daun keladi