Isnin, 31 Disember 2012

Bila mak dan anak memilih makanan

Salam semua rasanya dh lama aku tak update blog hmm biasa la ujung tahun byk benda nk d buat mujur ada masa bwa anak p jalan2...cuti ujung tahun nie agak ramai org kat sekitar pusat shopping mybe shopping utk anak2 masuk sekolah la agaknye pelbagai karenah bila tgk kanak2 kecil memilih pakaian sekolah diaorg..fuhh syukur walaupun utk memenangi i phone 5 tampak sukar tp syukur pasal dpat update blog guna sony experia miro hmm best juga tp takla mcm gajetaple hehe pape pun syukur dgn apa yg ada...chawww dlu nk g shopping huhu


Reply To This Comment

iPhone 5 Gadget Impian

  iPhone 5 Gadget Impian adalah sebuah gajet yang terbaru di dalam dunia gajet, bagi pengemar-pengemar gajet, inilah masanya membuktikan andalah seorang yang peminat gajet terhebat masakini, apa tidaknya saya pun  salah seorang meminati smartfon ini dan ingin memilikinya mungkin pada satu hari nanti ataupun memenangi contest yang di anjurkan oleh pihak admin di denaihati.com.

 

 

Oleh itu dengan adanya smartfon iPhone 5 ini kita mampu mendapat maklumat yang lebih pantas tanpa perlu membeli surat khabar dan sebagainya kerana dengan menggunakan iPhone 5 ini kita boleh mengeksas internet pada bila-bila masa sahaja dengan menggunakkan line telefon seperti maxis, celcom dan sebagainya seperti mana di ibaratkkan sebuah Laptop atau PC. IPhone 5 ini mengguna perisian jenis iOS

Selain mengakses internet anda juga boleh mengakses MAPS atau lebih di kenali sebagai GPS untuk arah tuju anda sekiranya anda tersesat jalan.Bukan itu saja di dalam aplikkasi GPS di iPhone 5 ini boleh mengesan keadaan lalu lintas , sekiranya ada kesesakan di hadapan anda akan dapat makluman dari GPS tersebut,dengan itu mudah anda mencari jalan alternatif untuk tersangkut dalam kesesakkan lalu lintas tersebut.Jadi di situlah kelebihan iPhone 5 ini..Bukan itu saja ianya menunjukkan gambaran secara 3D yang jelas dan terang oleh itu mudah anda memahami hala tuju perjalanan anda nanti..

Selain daripada aplikasi iPhone 5 ini salah satunya adalah kameranya iaitu revolusi  tinggi sehingga 8 megapixel..Dengan itu penambahbaikan termasuk 40 peratus lebih cepat menangkap gambar, Lebih baik prestasi daripada cahaya rendah . Jadi, anda boleh snap gambar lebih banyak dengan lebih terperinci dan jelas berbanding dengan iPhone sebelum ini.

 

Smartfon iPhone 5 andalah Gajet yang boleh di ibaratkan peneman sejati tidak kira di mana percayalah dengan kata-kata saya sekiranya anda pengguna smartfon iPhone 5 ini anda akan di perhatikan oleh setiap orang sekiranya mereka nampak anda menggunakan ia..Percayalah 

Selain daripada mendapat perhatian umum anda perlu tahu aplikasi-aplikasi yang terdapat di dalam iPhone itu ada beberapa aplikasi yang penting untuk kita dalam kehidupan seharian kita contohnya iaitu aplikasi maybank2u yang boleh di download ke iPhone 5 kita sebagai contoh sekiranya ada keluarga anda meminta pertolongan dari segi kewangan yang amat  terdesak maka masa itu gunakanlah aplikasi maybank2u untuk membuat pemindahan wang dengan pantas, anda tidak perlu tergesa-gesa ke bank dan terperangkap dalam kesesakan lalu lintas.Begitu juga jika anda adalah seorang peniaga online anda boleh semak penerimaan wang dari pembeli-pembeli anda, Mudahkan dengan adanya iPhone 5 ini....Di situlah terletaknya kelebihan- kelebihan iPhone sebijak dengan penciptanya.

Sekiranya anda salah seorang  yang mempunyai Iphone  5 ini, anda mesti faham cara penggunanya, mengapa saya bercakap sedemikaian, kerana ianya adalah iPhone 5 yang canggih dan di dalam kategori telefon yang pintar.. Salah satunya elemen yang penting dalam iPhone itu adalah wifinya, jangan lupa tuan-tuan dan puan-puan dengan adanya wifi tersebut adalah satu keistimewaan kerana wifi tersebut boleh di kongsi dengan telefon lain yang mempunya wifi tetapi anda harus tahu menggunakannya. Wifi yang terdapat dalam iPhone itu juga ada password untuk perlindungan agar line wifi tidak di curi oleh pengguna-pengguna yang lain.

Jangan terkejut tuan-tuan dan puan-puan dengan iPhone 5 juga anda boleh scanner file iaitu di gelarkan sebagai Aplikasi  CamScanner di mana bukan saja scanner dokumen-dokumen malah juga boleh scan resit-resit bank yang kita buat tranksaksi sebagai bahan buktiSelain itu juga anda boleh download iQuran sehingga 30 juzuk di dalam iPhone 5 dengan dengan mudah untuk anda membaca Al-Quran, tidak perlu anda  membawa sebuah AL-Quran, Dengan adanya Iphone 5 ini anda boleh download aplikasi-aplikasi yang amat berguna selain daripada permainan,themes dan sebagainya... 

Dengan sebab itulah mengapa saya menyukai iPhone 5.


 lima entri pasal iPhone 5 terbaik di blog di hidangkan oleh penaja   Denaihati.com
  1. iPhone 5 Malaysia vs Singapore vs Hong Kong vs USA
  2. iPhone 5 Malaysia Pertama
  3. iPhone 5 vs Samsung Galaxy S3 Drop Test
  4. iPhone 5 Gambar dan Video
  5. iPhone 5 dilancarkan
  6. iPhone 5 Aplikasi Percuma Yang Terbaik-Versi Youtube  
  7. iPhone 5 Tips Kurangkan Penggunaan Bateri-Versi Youtube

  Kini impian untuk memiliki smartfon iPhone 5 terbuka luas kerana kalau di ikutkan tidak semua orang mampu memilikinya tetapi saya ucapakan ribuan terima kasih kepada denaihati  serta penaja-penaja yang lain kerana membuka ruang kepada penyerta-peryerta termasuk saya yang menyertai contest yang di anjurkan oleh pihak admin....

sekian entri saya ....terima kasih  

Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh  

eQurban.com, StudioAksara.com, AbangEnsem.com, AriffShah.com, Eizil.com, Sweetkurma.com, Azri.my, Serverfreak.com dan Denai.my

Reply To This Comment

UJIAN GETIR CONTEST IPHONE 5 GADGET IMPIAN



Salam syukur Alhamdulillah kerana di pilih untuk meneruskan  contest  Gadget iPhone 5 Impaian dari denahati... Sengit sungguh contest yang di tunjukkan oleh peserta-peserta contest iPhone 5 Gadget Impian....Hari ini ujian berbeza dari yang kami sangkakan ujianya nampak mudah tetapi memberi tentangan yang sengit dari peserta-peserta yang lain termasuk saya juga yang akan meneruskan perjuangan hingga ke titisan peluh yang terakhir

Ujian-ujian yang bakal kami lalui adalah :-
  • Peserta perlu menjemput rakan-rakan dan saudara mara yang dekat dan jauh untuk singgah blog Denaihati dan mengundi blog anda.
  • Pengundi boleh mengundi blog anda sehari sekali dan boleh diulang-ulang setiap hari sehingga tarikh akhir 24/12/12.
  • Pengundi boleh mengundi maksima 3 Blog pilihan setiap hari.
  • Pengundi MESTI menjadi ahli Denaihati Network kepada yang belum sila daftar/register di AHLI DENAIHATI NETWORK.
  • Tugas peserta adalah mengumpul undian terbanyak untuk blog anda.

 Oleh yang sedemikian kepada reader-reader yang membaca entri nie ataupun singgah di sini anda di minta memberi sokongan sepenuhnya untuk menjuarai contest ini..

Tarikh Tutup Cabaran
Semua undian akan ditutup tepat jam 11.59 pm, 24/12/12.
Sponsor
Contest iPhone 5 Gadget Impian anjuran Denaihati di taja oleh

UNDI LAH SAYA

Caranya klik di  Denahati
atau
undian blog pilihan anda iPhone 5 Blogger Paling Hebat
Reply To This Comment

Selasa, 25 Disember 2012

SEGMEN JOM UNDI PESERTA CONTEST IPHONE 5 GADGET IMPIAN


Salam semua...moga2 anda semua sihat hendakNya... hari nie di laman coret corot ku mengeluarkan satu entri mengenai SEGMEN JOM UNDI PESERTA IPHONE 5 GADGET IMPIAN bersama DENAIHATI iaitu salah satu  blogger yang terkenal di tanah air kita mahupun nun di nusantara..Segmen ini di buat adalah untuk para pembaca blog yang sudi membuat undian kepada siapakah yang layak memenangi iPhone 5 yang di anjurkan oleh pihak denaihati...
Segmen ini bukanlah semata2 meraih undian untuk menjuarai conetst tersebut tetapi memberi sokongan kepada blogger2 yang menyertai contest tersebut, untuk pengetahuan anda blog saya juga terpilih untuk meneruskan cabaran peringkat ke-3 iaitu peringkat terakhir dalam contest tersebut... Namun saya tidak meminta anda semua mengundi saya dalam segmen ini tetapi undian untuk semua yang anda rasa layak menjuarainya....
Ok.. saye pun tak nak melenggahkan masa lagi. Jom lihat SYARAT2 yang anda perlu lakukan....

  1. Anda perlu membuat satu entri bertajuk "SEGMEN JOM UNDI PESERTA  CONTEST IPHONE 5 GADGET IMPIAN " yang ringkas.
  2. Entri tersebut mesti di buat STICKY ENTRI sehingga 25/12/12.
  3. Anda diwajidkan menjemput rakan2 sahabat handai tidak kira sesiapa pun bagi memeriahkan segmen ini untuk mengundi blogger2 contest tersebut.
  4. Anda mesti mengundi 3 blogger perserta dalam sehari tetapi setiap hari sehingga tamat contest tersebut iaitu 24/12/12.
  5. Anda wajid menjadi ahli denaihati sebelum mengundi DAFTAR SINI.
  6. Wajid menjadi pengikut atau follwers blogger yang anda undi.
  7. Anda dikehendaki menjadi FOLLOWERS di blog saye iaitu blog ini. (sekiranya berminat).
  8. Anda di kehendaki meletak banner iPhone 5 dari denaihati di entri yang anda akan tuliskan. (boleh copy paste banner di atas)
  9. Anda diwajidkan komen di blog ini beserta link bertajuk "SEGMEN JOM UNDI PESERTA IPHONE 5 GADGET IMPIAN" untuk saya review.
  10. Saguhati menanti anda sekiranya banyak 'REFEL' @ TRAFIK dari blog anda ke blog ini.
10 syarat ini WAJID anda lakukan kesemuanya.... Untuk saguhati kepada blogger yang banyak refel akan di umumkan di pertengahan bulan JANUARI 2013....Oleh itu sila mengikuti perkembangan di blog laman coret corot ku ini dari masa ke semasa...
Anda boleh lihat senarai peerta yang di undi klik sini
Cara untuk mengundi di laman denaihati anda boleh klik link denaihati di bawah

JOM UNDI BLOG
Reply To This Comment

Ahad, 16 Disember 2012

GAMBAR LUNA MAYA MAIN DENGAN ANJING


JAKARTA - Selepas kisah cintanya dengan Ariel tidak menjadi, kehidupan peribadi aktres dan model Luna Maya terus menjadi perhatian media.
Terbaharu, pelakon wanita jelita itu dikhabarkan berkahwin dengan kekasihnya, Reza Prawiro di Austria.
Namun, ketika ditemui di Jakarta pada awal minggu ini, Luna menafikan perkara tersebut yang kini rancak dilaporkan di dalam Internet.
"Sama seperti wanita lain, saya mahukan majlis perkahwinan yang istimewa, bermula dengan lamaran dan sebagainya.
"Tidak mungkin majlis saya berlangsung di Austria..., terlalu jauh. Khabar angin ini tidak benar," katanya.
Cakap-cakap mengenai perkahwinan Luna dengan pengurus acara itu mula diperkatakan individu yang menggunakan nama maya @novisilviani di Twitter, kononnya berpunca daripada latar belakang agama berbeza pasangan berkenaan.
Spekulasi itu timbul selepas Luna dilihat memuat naik gambar-gambarnya di Salzburg, Austria, ketika Reza kebetulan menyatakan dia turut berada di negara tersebut melalui Twitternya. - Agensi
 
Reply To This Comment

BAHAN BUANGAN SAMPAH MENJADI BAJU ARTIS DI LUAR NEGARA




Selebriti dari sebuah rancangan realiti TV telah dikritik hebat oleh orang ramai kerana dia seolah-olah memakai pakaian 'plastik sampah' ke pelancaran filem Twilight terbaru di London. Iaitu Lauren Pope Tampil dengan Pakaian Plastik Sampah  kononnya mahu menarik perhatian ramai dengan berpakaian tersebut hmmm maklum lah dalam dunia glamor nie ada beribu pelbagai cara seseorang untuk mendapat perhatian dari pihak tertentu dan juga di mata dunia






Reply To This Comment

HOT ARTIS LUAR NEGARA MANDI DALAM TAB TANPA PAKAIAN




These “implied nude” photos (that’s photography talk) of Miley Cyrus are a year old but I don’t recall ever seeing them. I must have been sick that day when they were released. Regardless, anytime you get to see Miley Cyrus side boob action is a treat. God Bless 20 year old boobies.


Reply To This Comment

Rabu, 12 Disember 2012

LAMAN SOSIAL BARU MACAM FACEBOOK



 Salam hmmm nie lagi laman sosial yang terbaru di keluarkan semalam dengar kata dapat sambutan hangat di kalangan kaki2 sosial di alam maya haaaaa.....buat masa sekarang nie panas macam ayam goreng KFC ramai yang dah serbu ke laman tu untuk jadi ahli tapi tak la macam FB.... lagi satu dengar kata sambutan hangat dari malaysia pasal baru saja buka dalam 24 jam dah rakyat2 malaysia daftar lebih dari 5000... tu tak termasuk sekali gan saye haaa klu campur saye dh jadi ribu riban huhuhuh.......

Kepada kaki2 page anda juga boleh create page di laman sosial ini. Disini terdapat forum, shoutbox dan bermacam2 game. Sila daftrkan diri anda disini http://www.marshable.net/ . .
Reply To This Comment

IF YOU DARE TOO CHANGE


Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera
Puan,
MEMOHON SUMBANGAN UNTUK PROGRAM “DARE TO CHANGE”
Dengan hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.
2. Untuk makluman pihak Puan, NISA’ Puchong merupakan sebuah Persatuan Remaja & Beliawanis yang berhasrat melahirkan generasi yang mengagungkan agama, mencintai ilmu dan berakhlak mulia yang membawa prinsip kebajikan, kemasyarakatan dan kemanusiaan.
3. Sukacitanya dimaklumkan bahawa NISA’ Puchong akan mengadakan satu program seperti berikut:

PROGRAM : DARE TO CHANGE
TARIKH : 16 DISEMBER 2012
TEMPAT : DEWAN KULIAH MASJID AS-SALAM PUCHONG PERDANA
4. Tujuan program ini diadakan adalah untuk memberi kesedaran kepada masyarakat, khususnya para belia tentang kepentingan perubahan yang baik dalam kehidupan.
5. Sehubungan itu, kami ingin memohon tajaan kewangan atau barangan bagi menjayakan program ini. Sebarang tajaan berbentuk wang ringgit boleh disalurkan ke akaun MAYBANK 164221-390028 atas nama NURUL AIN HAYATI BINTI HUSIN. Sebarang pertanyaan sila hubungi Puan Ainhayati di talian 016-6682500.
6. Diharapkan permohonan ini dapat dipertimbangkan dengan sewajarnya. Segala jasa baik dan sumbangan yang dihulurkan daripada pihak Puan kami dahului dengan jutaan terima kasih.
Sekian. Wassalam.
Yang benar,
……….t.t...……..
Rosliza Rashid
Pengarah
Dare To Change
Reply To This Comment

BUAH RAJA YANG PELIK TAPI???


  Salam semua hmmm dah lama tak update blog heheh..sori ade tugasan yang perlu di siapkan kat opis nie so hari nie tengah belek2 FB terjumpa satu gambar buah durian yang warna putih ishhh pelik kan hmm selalunye kita jumpa dian kaler hijau tak pun kaler kekuningan sedikit buah dian tersebut di katakan jumpa di SMK Tanah Putih Kuantan Pahang so untuk mendapatkan kepastian apa kata korang terjah la kat kuantan tu haaaa klu korang orang denu lagi bagus takkanla dari johor nak ke sane nk tgk dian nie semata2 muahahahaha............

Reply To This Comment

Khamis, 6 Disember 2012

SEGMEN AKU GILER BLOG



Salam semua fuhhh sempat juga nak update blog hari nie heheh tadi dok kalut urusan kerja di luar hmmm tadi saje je klik blog followers kat blog saye jadi dia menyertai salah satu segmen aku gila blog anjuran cikfie  kalu nak ikut boleh klik link cikfie tu haaaa kalu rase korang gile blog hahahah tak yah la nak cite panjang lebor korang terjah je blog nie tak pun blog cikfie tu haaa....





HOPE KORANG MERIAHKAN SEGMEN NI :)


Reply To This Comment

TINGKAT TRAFIK BLOG CARA BARU




Nak cuba cara baru untuk up traffic blog anda? Meh sini aku tunjukkan. Cepat, mudah senang nak buat. Aku dapat entri ni dari Rumah 4 Tingkat


1. Buat satu entri seperti ini, atau copy+paste yang ini pun boleh dong. Kemudian tepek tajuk yang menarik.

2. Anda cuma perlu meletakkan Link URL di bawah untuk entri yang anda buat dalam blog anda. Takmoh pandai-pandai tambah URL orang lain ye.




PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan Link URL ke entri blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang no.3 jadi no.2, yang no.4 jadi no.3 dan seterusnya.

3. Kemudian masukkan link anda di turutan bawah sekali. (No.15)

4. Ingat! Jangan ubah turutan link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Jika posisi anda pada..
Posisi no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Mari tolong-menolong sesama blogger. Berbaloi-baloi.
Reply To This Comment

Rabu, 5 Disember 2012

TUTORIAL BUAT STICKY ENTRY


 GAMBAR RAJAH 1


Salam semua hari nie entri saya mengenai cara nak buat sticky entri....perkara nie penting bagi para blogger 2 yang baru...mungkin ada yang tertanya2 macam mana nak buat sticky entri...oleh itu saya mohon maaf sebab ini saja yang saya mampu share untuk korang semua mungkin korang boleh searc yang lain.... ok sekiranya gambaran tersebut kurang jelas korang boleh klik bagi besarkan gambar tu...benda yang korang nampak macam kegelongan tu yang harus di klik pada edit catatan selepas tu lihat gambar di bawah....

GAMBAR RAJAH 2

Ok gambar rajah 2 nie menunjukkan di manakah yang patut cari dan klik pada diterbitkan pada sekiranya tak jelas sila untuk besarkan gambar tu....seterusnya

GAMBAR RAJAH 3

Ok yang seterusnya selepas klik pada diterbitkan pada tu dia akan keluar dalam bentuk kalendar so di situ korang boleh pilih tarikh sampai bila yang anda kehendaki dan  jangan lupa tick pada tetapkan tarih dan masa pastu jangan lupa klik selesai dan korang boleh tengok tarikh akan berubah seperti tarikh yang di kehendaki....
 Jadi nie tutorial saya yang ingin di share pada korang semua kalu ada masalah sila komen di entri nie ok
Reply To This Comment

Isnin, 3 Disember 2012

KEBODOHAN MANUSIA TAHAP BINATANG



Salam petang semua pada reader2 yang sudi singgah blog laman coret corot ku ini.....
entri petang nie agak kotor sikit pasal kisah manusia makan najis sendiri gambar nie saya dapat dari blog yang terdapat di malaysia....blog nie boleh di katakan ganasss dan panas...sekiranya anda adalah seorang yang kuat semangat...keras hati...tahan muntah baik rasa korang terjah blog tu tapi pape pun jangann salahkan saye plak yee hehehehe link dia KARI NGERI
Reply To This Comment

'Mak, adik pergi mana?'


PENDANG – ‘Mak, adik pergi mana? Banyak kerja sekolah dia yang masih tidak siap,’ itulah soalan Nurul Fitrah Sharul Anuar, 5, yang sering ditanya berkenaan kembarnya Shahrul Fitri yang maut bersama neneknya Munah Ismail, 64, selepas terlibat dalam kemalangan di Kampung Kobah dekat sini pagi kelmarin.

Nurul Fitrah yang juga terlibat dalam kemalangan itu telah dibenarkan pulang ke rumah selepas dirawat di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) Alor Setar akibat kecederaan yang dialami.

Ibunya, Naimah Khalid, 33, berkata, dia dan suami telah memohon untuk membawa anak mereka pulang ke rumah selepas mendapati Nurul Fitrah hanya mengalami kecederaan di bahagian kepala dan kaki.

Menurutnya, mereka membawa anaknya itu pulang ke rumah petang kelmarin bagi menguruskan jenazah ibu dan anaknya.

“Selepas majlis pengebumian selesai kira-kira 5.30 petang kelmarin, Nurul Fitrah beberapa kali bertanya di mana adiknya pergi sehinggalah pagi ini (semalam) dia masih bertanya kerana ingin membuat kerja sekolah bersama-sama,” katanya kepada Sinar Harian ketika ditemui di rumah mentuanya dekat Kampung Kobah semalam.

Naimah berkata, pertanyaan yang kerap kali diajukan anaknya itu membuatkan dia dan suami tidak mampu menahan kesedihan memandangkan mereka juga turut merindui anak kembar lelakinya itu walaupun redha dengan pemergiannya.

“Saya beritahu, Fitri telah meninggal bersama nenek, namun Fitrah hanya terdiam dan terus menatap kain selimut kesayangan adiknya yang baru dibeli oleh ayah mereka baru-baru ini.
"Dia juga hanya mendiamkan diri sambil melihat buku pelajaran memandangkan dia masih lagi tidak boleh berjalan berikutan kecederaan yang dialami," katannya.


Arwah berubah sebelum meninggal

Seluruh ahli keluarga kepada mangsa yang maut dalam kemalangan di Batu 13 Suku Kampung Kobah dekat sini tidak menyangka perubahan yang ditunjukkan arwah Munah dan  Fitri merupakan petanda mereka akan pergi selama-lamanya.
Suami Munah, Ghazali Awang, 63, yang masih bersedih dengan pemergian isteri dan cucunya sehingga dia tidak mampu melelapkan mata malam semalam.

"Arwah banyak berubah sehingga malam sebelum kejadian arwah meminta saya untuk menyelimutkannya ketika tidur di ruang tamu bersama tiga cucu.

“Arwah juga turut menyerahkan semua wang yang disimpannya kepada saya dan turut memaklumkan bahawa dia (arwah) tidak sempat menggosok pakaian saya kerana sibuk dengan majlis kenduri.

“Dia juga turut memberitahu cucu sulung bahawa dia akan mati namun saya menganggap ia satu gurauan dan malam sebelum kejadian arwah dan semua cucu tidur awal tetapi tidak menyangka semua perubahan yang saya lihat adalah petanda dia ingin pergi selama-lamanya,” katanya.
Ghazali berkata, arwah cucunya sempat mencium adik bongsunya, Shahrul Mulkan yang baru berusia setahun dan sempat bermain sebelum keluar membeli roti canai di warung dekat rumah.

Tambahnya lagi, pemergian isterinya turut dirasai oleh rata-rata penduduk kampung kawasan ini kerana arwah merupakan Pengerusi Kumpulan Pengembangan Wanita (KPW) kawasan Kobah dan merupakan ketua masakan untuk majlis kenduri.


Arwah berkali-kali meluahkan hasrat ingin berkhatan

Sharul Anuar Ghazali, 32, masih lagi tidak dapat menahan rasa sedih setiap kali mengenangkan anak kembar lelakinya yang maut dalam kemalangan itu terutamanya mengenangkan kata-kata arwah yang beberapa kali meluahkan hasrat ingin berkhatan.
Shahrul turut memaklumkan bahawa dia akan mengambil tindakan undang-undang dengan kematian anak dan ibunya.
Arwah Fitri dan Munah dikebumikan dalam satu liang lahad di Tanah Perkuburan Islam Kampung Kobah.

Sinar Harian semalam melaporkan hajat seorang nenek membawa dua cucu kembarnya berjalan kaki untuk membeli roti canai di sebuah warung tidak kesampaian setelah dilanggar sebuah kereta yang terbabas di jalan Batu 13 Suku Kampung Kobah dekat sini pagi kelmarin.

Kejadian yang berlaku kira-kira jam 8 pagi itu menyebabkan Munah dan Fitri maut manakala cucu perempuannya, Fitrah dan seorang penduduk kampung, Mohd Jailani Abd Rahman, 43, cedera.

Pemangku Ketua Polis Ibu Pejabat Polis daerah Pendang, Asisten Superintendan L Pubadi berkata, kereta yang melanggar mangsa dipandu seorang remaja lelaki bersama teman wanitanya masing-masing berusia 17 tahun.

Katanya, kereta terbabit turut merempuh lima motosikal yang berada di depan gerai roti canai menyebabkan seorang yang ketika itu berada di atas motosikal patah kaki kiri.
sumber sinaronline

Reply To This Comment

Ahad, 2 Disember 2012

JOM TINGKATKAN FOLLOWERS SAMPAI LEBAM


Salam semua harap korang semua sihat2 hendaknye hmmm hari nie bz ckitla ade tugas luar pulak kena ururskan so sekarang dah settel dan dh sampai ke opis huhhhh!! Balik je opis tengok sorang pun takde rupe2nye daiorang dah keluar p lunch hmmm tak tau la kat mne lantak diaorang la ye heheh so korang macam mana dah makan ke??? ehhh tak ajak punn nak sikit.....
huhuhu ehhh nie bukan entri pasal nak mintak makan tau haaa yang nie entri pasal segmen JOM TINGKATKAN FOLLWERS SAMPAI LEBAM!!! segmen nie di anjurkan oleh tuan tanah kedaong kite iaitu merepekgila yang semakin terkenal dalam dunia blogger hmm penyertaan pun sangat mudah tak payah bayor duit pun.....cuma korang buat entri macam saye buat nie haaa
so mudahkan...hah!!! dah tau mudah ape agi jomla kite meriahkan suasana SEGMEN nie lagi banyak followers lagi best pe........erkkkk nak letak followers tapi malu heheh tapi nak letak juga la haaa tu kan salah 1 syarat penyertaan SEGMEN nie untuk bagi cukup sifatnya nah tengok jela kat bawah tu...





Reply To This Comment